At leve i nuet

er en større ændring, end du umiddelbart forestiller dig. Man kan ikke se noget udenpå, og verden ser ved første øjekast ud på samme måde. At være i nuet har noget med dine tanker at gøre, og hvordan du opfatter tingene.

Hvad vil det sige, at leve i nuet og hvad betyder det?

Nogen tror fejlagtigt, at det at leve i nuet er det samme som at lade stå til. Men tværtimod, når du lever i nuet, koncentrerer du dig om at gøre de ting, der betyder noget.

Alternativet til at leve i nuet er, at hænge fast i fortiden, eller at du bekymrer dig om ting i fremtiden. Begge dele har det med at kickstarte unødvendige og ofte negative tanker. Problemerne der ligger til grund for grublerierne, viser det sig, er næsten altid ubegrundede.

Det er ikke svært at forestille sig, at hvis du uge efter uge, år efter år, hænger fast i grublerier og opslidende bekymringer, så vil det til sidst have alvorlige konsekvenser både psykisk og fysisk. 

Nogen går igennem et helt liv uden at være i nuet nogensinde. For andre er det så sjælden en forekomst, at de beskriver det som magiske øjeblikke, der bryder normaliteten af stress og evig tankestrøm, når det endelig sker. Og det er næsten et paradoks at sætte os et mål om at være mere til stede i nuet, for hvordan kan vi sætte et mål om at nå noget, der er her hele tiden?

Alle kan lære at leve i nuet. Ja faktisk er nøglen til større tilstedeværelse – lige foran næsen af dig.

Åndedrættet giver adgang til at forbinde tankerne og det mentale sind med kroppen – som altid er i nuet.