At leve i nuet

– foredraget beskriver på nærværende og underholdende vis, hvad det vil sige at leve i nuet, hvad det betyder, og ikke mindst hvordan vi bliver bedre til det?

Alle kan blive bedre til at leve i nuet. Ja faktisk er nøglen til større tilstedeværelse – lige foran næsen af os.

Hvad vil det sige, at leve i nuet og hvad betyder det?

At leve i nuet er en større ændring, end du umiddelbart forestiller dig. Man kan ikke se noget udenpå, og verden ser ved første øjekast ud på samme måde. At være i nuet har noget med dine tanker at gøre, og hvordan du opfatter tingene.

Alternativet til at leve i nuet er, at hænge fast i fortiden, eller at du bekymrer dig om ting i fremtiden. Begge dele har det med at kickstarte unødvendige og ofte negative tanker. Problemerne der ligger til grund for grublerierne, viser det sig, er næsten altid ubegrundede.

Det er ikke svært at forestille sig, at hvis du uge efter uge, år efter år, hænger fast i grublerier og opslidende bekymringer, så vil det til sidst have alvorlige konsekvenser for både dit psykiske og fysiske helbred. Nøglen til at komme ud af bekymringsfængslet er at genlære at trække vejret naturligt.

Nogen går igennem et helt liv uden at være i nuet nogensinde. For andre er det så sjælden en forekomst, at de beskriver det som magiske øjeblikke, der bryder normaliteten af stress og evig tankestrøm, når det endelig sker. Og det er næsten et paradoks at sætte os et mål om at være mere til stede i nuet, for hvordan kan vi sætte et mål om at nå noget, der er her hele tiden?

Nogen tror fejlagtigt, at det at leve i nuet er det samme som at lade stå til. Men tværtimod, når du lever i nuet, koncentrerer du dig om at gøre de ting, der betyder noget.

Overtænkning er nuets største forhindring. Vi har derfor brug for at lære nogle enkle vejrtrækningsøvelser, der kan få os væk fra hovedet og ned i kroppe. For kroppen er altid i nuet. 

Under foredraget gennemgår vi vejrtrækningsøvelser, som er gode at have ved hånden, eller vi skulle måske hellere sige – lige for næsen på os 🙂 

Hvad får du med hjem?

– forståelse for hvad vil det sige at leve i nuet

– indsigt i hvad der spænder ben for dit nærvær.

– forslag til hvad du kan gøre for at blive bedre.

– enkle vejrtrækningsøvelser der kan få os væk fra hovedet og ned i kroppe.

Hvad koster det?

Prisen for foredraget er 5.500 kr. (ex moms.)