At leve i nuet

– giver os ophold i strømmen af negative og bekymrende tanker, som hvis de ikke begrænses, påvirker hvordan vi reagerer, og hvem vi omgås.

Hvad vil det sige, at leve i nuet og hvad betyder det?

Nogen går igennem et helt liv uden at være i nuet nogensinde. For andre er det så sjælden en forekomst, at de beskriver det som magiske øjeblikke, der bryder normaliteten af stress og evig tankestrøm, når det endelig sker. Og det er næsten et paradoks at sætte os et mål om at være mere til stede i nuet, for hvordan kan vi sætte et mål om at nå noget, der er her hele tiden? Men nuet er større og mere magisk end det. Nuet er den følelse du har, når tiden står stille, og du bare nyder at være.

Alle kan lære at leve i nuet. Det handler om at lære, ja jeg ved det lyder lidt mærkeligt, men om at blive “bevidst om at være bevidst“. For når vi er helt bevidste, er der ikke plads til ret mange tanker. Det kræver, at du vil ændre noget ved den måde du tænker på. Heldigvis er vore tanker ikke støbt i cement, vi kan lære at blive mere bevidste og derved være mere tilstede i nuet.

Du kan læse 100 vis af bøger og tage 1000 vis af notater, men hvis du ikke omdanner viden til handling, er glæden flygtig. Det kræver tre ting at blive bedre til at leve i nuet; åbenhed, vilje og tålmodighed. Hvis du vil, kan du lære at flytte fokus og dermed tankerne, så du finder ind til større bevidsthed og mere ro i takt med din nye adfærd.

Da vi var børn, kunne vi det med at leve i nuet, men efterhånden som vi bliver ældre, mister vi for ofte evnen. Tiden iler afsted, ugerne, månederne, årene forsvinder hurtigere og hurtigere. Hvor blev tiden af? Dagene, der gik, viste sig at være livet!

Personligt er jeg betaget af de positive gevinster, der er ved at være mere tilstede i nuet, og det er mit mål, at inspirere andre til at lære sig magien ved at være tilstede i nuet. Ikke ved hjælp af længerevarende meditationsøvelser (der er noget galt med dem), men ved små mini-meditationer og simple bevidstheds øvelser spredt henover dagen.