At leve i nuet

er en større ændring, end du umiddelbart forestiller dig. Man kan ikke se noget udenpå, og verden ser ved første øjekast ud på samme måde. At være i nuet har noget med dine tanker at gøre, og hvordan du opfatter tingene.

Hvad vil det sige, at leve i nuet og hvad betyder det?

Nogen tror fejlagtigt, at det at leve i nuet er det samme som at lade stå til. Men tværtimod, når du lever i nuet, koncentrerer du dig om at gøre de ting, der betyder noget.

Alternativet til at leve i nuet er, at du hænger fast i fortiden, eller at du bekymrer dig om ting i fremtiden. Begge dele har det med at kickstarte unødvendige og ofte negative tanker. Problemerne der ligger til grund for grublerierne, viser det sig, er næsten altid ubegrundede. Kunsten er ikke at ligge under for tankerne, men at kunne være med dem.

Det er ikke svært at forestille sig, at hvis du uge efter uge, år efter år, hænger fast i grublerier og opslidende bekymringer, så vil det til sidst have alvorlige konsekvenser både psykisk og fysisk. 

Nogen går igennem et helt liv uden at være i nuet nogensinde. For andre er det så sjælden en forekomst, at de beskriver det som magiske øjeblikke, der bryder normaliteten af stress og evig tankestrøm, når det endelig sker. Og det er næsten et paradoks at sætte os et mål om at være mere til stede i nuet, for hvordan kan vi sætte et mål om at nå noget, der er her hele tiden? Men nuet er større og mere magisk end det. Nuet er den følelse du har, når tiden står stille, og du bare nyder at være.

Alle kan lære at leve i nuet. Det handler blandt andet om at blive “bevidst om at være bevidst” For er vi først mere bevidste, er der ikke plads til så mange tanker, men det kræver, at vi vil ændre noget ved den måde vi tænker på. Heldigvis er vore tanker ikke støbt i cement, vi kan lære at blive mere bevidste og derved være mere tilstede i nuet.

Da vi var børn, kunne vi det med at leve i nuet. Men hvis evnen til at være i nuet forsvinder, føles det som om, at tiden iler afsted, uger, måneder, år forsvinder hurtigere og hurtigere. Hvor blev tiden af? Dagene der gik, viste sig at være livet!