At leve i nuet

At leve i nuet ændrer dit liv. Det er en større ændring, end du umiddelbart forestiller dig. Man kan ikke se noget udenpå, og verden ser ved første øjekast ud på samme måde. At leve i nutid har noget med dine tanker at gøre; hvordan du opfatter tingene, og hvordan du lever livet.

Hvad vil det sige, at leve i nuet og hvad betyder det?

Helt ind til benet betyder det at leve i nuet, at vores tanker er i nutid. Hvis vi ikke er bevidst om det, suger fortid og fremtid tankerne og vores bevidsthed til sig, men heldigvis er vore tanker ikke støbt i cement. Vi kan lære at gøre noget ved det.

Nogen går igennem et helt liv uden at være i nuet nogensinde. For andre er det så sjælden en forekomst, at de beskriver det som magiske øjeblikke, der bryder normaliteten af stress og evig tankestrøm, når det endelig sker. Og det er næsten et paradoks at sætte os et mål om at være mere til stede i nuet, for hvordan kan vi sætte et mål om at nå noget , der er her hele tiden? Men nuet er større og mere magisk end det. Nuet er den følelse du har, når tiden står stille, og du bare nyder at være.

Alle kan lære at leve i nuet. Du kan lære det. Men det kræver, at du vil ændre noget ved den måde du tænker på.

Du kan læse 100 vis af bøger og tage 1000 vis af notater, men hvis du ikke omdanner viden til handling, er glæden flygtig. Det kræver tre ting at blive bedre til at leve i nuet; åbenhed, vilje og tålmodighed. Hvis du vil, kan du lære at flytte fokus og dermed tankerne, så du finder ind til større bevidsthed og mere ro i takt med din nye adfærd.

Da vi var børn, kunne vi det med at leve i nuet, men efterhånden som vi bliver ældre, mister vi for ofte evnen. Tiden iler afsted, ugerne, månederne, årene forsvinder hurtigere og hurtigere. Hvor blev tiden af? Dagene, der gik, viste sig at være livet!

Personligt er jeg dybt betaget af de positive gevinster, der er ved at være mere i nuet, og det er mit mål, at inspirere dig til også at opleve magien.