At leve i nuet

At leve i nuet ændrer dit liv. Det er en større ændring, end du umiddelbart forestiller dig. Man kan ikke se noget udenpå, og verden ser ved første øjekast ud på samme måde. At leve i nutid har noget med dine tanker at gøre; hvordan du opfatter tingene, og hvordan du lever livet.

“Livet er nu – hvor er du?”

Hvad vil det sige, at leve i nuet og hvad betyder det?

Helt ind til benet betyder det at leve i nuet, at vores tanker er i nutid. Hvis vi ikke er bevidst om det, suger fortid og fremtid tankerne og vores bevidsthed til sig, men heldigvis er vore tanker ikke støbt i cement. Vi kan lære at gøre noget ved det.

Da vi var børn, kunne vi det med at leve i nuet. Men efterhånden som vi bliver ældre, mister vi for ofte evnen. Tiden iler afsted, ugerne, månederne, årene forsvinder hurtigere og hurtigere. Hvor blev tiden af? Dagene, der gik, viste sig at være livet!

At leve i nuet er ikke noget, du lære ved at læse en bog, eller bare fordi du ønsker at gøre det. Kun ved at du ændrer vaner og tankemønstre, sker der en vedvarende forandring.

Børn kan det med at være i nuet!

Du kan læse 100 vis af bøger og tage 1000 vis af notater, men hvis du ikke omdanner viden til handling, er glæden flygtig. Det gør vi noget ved i Det Mentale Fitnessrum. Det kræver tre ting for at blive bedre til at leve i nuet; åbenhed, vilje og tålmodighed. 

Din krop er altid i nutid, og den vil sammen med dine tanker og følelser begynde at gøre oprør og til sidst gøre ondt, når virkeligheden ikke er, som du vil have, den skal være.

Selvom det ikke er let, er der altid to muligheder. Du kan enten vælge at handle, eller du kan acceptere tingenes tilstand. Gør du ikke det, fører det dig væk fra nuet og til lavere livskvalitet.

Det er her, at jeg kan hjælpe dig i Det Mentale Fitnessrum. For det handler ikke om at fikse dine problemer, men om at fixe følelserne og dermed tankerne. Så fikser problemerne sig selv.