Carsten Hejbøl

Som menneske tilstræber jeg at være nærværende, hjertelig og udfordrende og at forblive pragmatisk i min tilgang til tingene; at gøre det som kan virke svært, overkommeligt.

Ledelses og stresscoach – Mentaltræner og serieiværksætter.

I praksis er jeg optaget af at hjælpe mennesker med at mindske det der forårsager stress, og med tiden udvikler sig til mentale og fysiske lidelser.

Modstand mod tingenes tilstand i livet er ofte årsagen til stress. Når vi til accept af tingenes tilstand, hvor vanskeligt det end måtte være, i det øjeblik løsner den indre modstand sig. Vejrtrækningen er hovednøglen til at åbne den dør.

Når du taler med mig, taler du med et menneske, der drager professionel omsorg for dig. Jeg er lun i tonen og evner at møde dig i øjenhøjde. Uden højtravende floskler går jeg blidt men direkte i dybden med det, der betyder noget, og hjælper dig med at overvinde dig selv dér, hvor det bliver svært.

Mange års erfaring som sportsudøver på elite niveau, erhvervsleder, serieiværksætter, mentor og coach, gør det naturligt for mig at forene det bedste fra flere verdener. Som far til fem drenge kender jeg til de perioder, hvor det kræver noget ekstra, at bevare energien og forblive tro mod den jeg ønsker at være. Det lykkes i perioder, andre gange fejler jeg, som mennesker gør. Når det sidste sker, allierer jeg mig med mennesker, der husker mig på at være et så hjerteligt og nærværende menneske som muligt.

Hvor mit primære mål i mange år var at motivere mennesker til mere fysisk aktivitet, er fokus de senere år rettet mod at supplere fysisk aktivitet med mental restitution. Hvor åndelig fordybelse (øget bevidsthed) er en mindst lige så naturlig del af livet.


“Egentlig har jeg svært ved at sætte ord på, men det var som om, at noget faldt på plads under de første vejrtræknings sessioner. Jeg kan ikke forklare det – det skal opleves. Roen sænkede sig, min krop var ikke længere anspændt, og glæden ved alting begyndte så småt at komme tilbage igen.

Jeg var flere måneder henne i en svær periode med akut stress og udbrændthed, da jeg fik tilbudt vejrtræknings sessioner hos Carsten. Noget jeg i dag er dybt taknemmelig for. Alle burde prøve det. Jeg har fokus på, hvordan jeg trækker vejret mange gange om dagen nu, så det ikke sker igen.”

Biba Therese Thinesen, Senior Delivery Manager

CV – Carsten Hejbøl Jensen

Det Mentale fitnessrum, (fra 2018)
ICF certificeret ledelses og stresscoach – mental og åndedrætstræner.

Velo Pavè aps, (2012-2018, 1 x Børsens gazellepris)
Ejer, forretningsudvikling, foredragsholder, coaching og event facilitator.

Dinform.dk aps, (2005-2012, E-handelsprisen i 2009 og 2 x Børsens gazellepris)
Ejer, konceptudvikler, træningsekspert, foredragsholder og underviser.

DGI (2011-2014)
Specialkonsulent, konceptudvikling af cykling som idrætsområde.
Udvikling og afholdelse af lederuddannelser for kommende trænere, foredragsholder, mentor.

TM Group A/S (2006-2009)
CEO, et år som direktør og forretningsudvikler, fulgt op af to år som administrerende direktør.

Kvartal aps, (2004-2007, 3 x Børsens gazellepris)
Ejer, coaching, koncept og forretningsudvikling. Servicekontrakt optimering for landets største virksomheder.

Telia / Swedia networks A/S (1996 – 2003)
Technical manager, forretnings og ledelsesudvikling.

I 0èrne lykkedes det sammen med et team af engagerede kollegaer at få mere end 20.000 danskere i gang med at løbe via det prisvindende website Dinform.dk.
Senere blev opgaven, at få landevejscykling på danmarkskortet som folkelig idræt hos DGI. Missionen gik godt og blev afløst af min egen ambition om at etablere et folkeligt community. Dette blev skabt omkring det som i dag er kendt som cykel/butikken/klubben Velo Pavè, med flere hundrede aktive medlemmer.

Et liv med idræt
I ungdomsårene bød fodboldspillet på sjove og sportslige højdepunkter. Fra midt 80èrne og frem til i dag har triatlon, duatlon, løb og cykling, på et i perioder højt niveau, holdt fysikken fit.