Underbevidsthedens skjulte kræfter

Når vi ønsker at forandre os og få noget nyt til at lykkes, handler det i høj grad om at få underbevidstheds kræfter i spil. Det kan lyde lidt hokuspokus, men det er det ikke.

Uanset, om et helt samfund, en organisation, eller en mindre gruppe af mennesker står overfor at skulle gennemgå en større forandring, starter transformationen altid hos det enkelt menneske – hos os selv.

Mange elite idrætsudøvere benytter sig af teknikker, hvor underbevidstheden bliver aktiveret, og andre mennesker med succes på et område, drager også fordel af underbevidsthedens kræfter. Mange af dem uden at de selv er klar over det.

Da  underbevidstheden udgør mindst 95% af psyken, er det naturlige at spørge, hvordan lykkes det os, at lave forandringer der holder ved, når vores bevidste sind kun har ringe indflydelse?

Transformativ dialog (coaching) hjælper os indledningsvis med at blive specifik om, hvad vi konkret ønsker at udrette, lave om på, eller forbedre. (vi er ofte uklare på egne mål). Derfor starter vi med at blive helt skarpe på målet.

Metodisk åndedrætstræning er et vigtigt skridt på vejen, til at give os den nødvendige ro og adgang til underbevidstheden. Det er her du nænsomt og effektivt har mulighed for at ændre og forbedre dét, du med dit bevidste sind ellers ikke lykkes med.

Naturen er et godt sted at forbinde os med noget, der er større end os selv. Noget mange af os ubevidst længes efter.

Transformation
Det kan være interessant at se på, hvorfor transformation så ofte mislykkes. Lad os bruge et eksempel som mange kan genkende, nemlig ønsket om at tabe sig i vægt. Når fokus i forbindelse med et vægttab er rettet mod at følge, at vægten går ned og at holde regnskab med det daglige kalorieindtag, ja så er chancen for længerevarende succes minimal. Hvorfor; fordi adfærden er styret af bevidste handlinger, altså af den bevidste del af hjernen. Det er først, når underbevidstheden og kroppens celler, som udgør 95 % af det menneskelige potentiale, kommer i spil, at forandringer har store chancer for at lykkes. Ønsket om vægttab er blot et eksempel, det kunne principielt være alt mulig andet, som vi ønsker at forandre og blive bedre til. Det er først, når vi får underbevidsthedens skjulte kræfter i spil, at det bliver virksomt.

Når transformation lykkes
Transformation via underbevidstheden er mere effektfuld, end vi kan forestille os. Lad os genbruge eksemplet om at tabe sig i vægt. I stedet for at have tankerne og fokus rettet mod vægttab og kalorieindtag, bliver det helt anderledes effektfuldt, når vi succesfuldt skaber os fornemmelsen af slutresultatet, hvordan er følelsen, hvordan opleves det, hvordan har jeg det, hvordan er jeg, nå jeg ER nede i vægt?