Livet er nu!

Et unikt mentaltræningsforløb som inspirerer og udfordrer dig til at finde balance i livets forskellige forhold. Forløbet strækker sig over 10 uger, hvor lærings-oplevelser på cyklen indgår som et værktøj til et liv i nuet med færre unødvendige tanker.

Bevidsthedstræningen giver muligheder for at koble mellem erfaringer, udfordringer og reaktioner i cykelterrænet til, hvordan jeg agerer i andre kontekster.

Hvem henvender dette kursus sig til?

Længslen efter et mindre overfladisk og hektisk liv, når ofte til os omkring de 50 år. Måske kan du genkende dig selv i et par af eksemplerne her?

Du har for travlt og har et ønske om at ændre dine prioriteringer, men mangler redskaberne til at ændre på det, og til at holde fast i et mere meningsfyldt liv?

Du har ikke for travlt, måske er du mellem jobs, eller tiden hvor du stopper med at arbejde, nærmer sig? Friheden til at gøre det du så længe har drømt om er tilstede, men for mange unødvendige tanker og ukonstruktive rutiner står i vejen for glæden.

Du ønsker at indgå i et cykel netværk, og har sammen med andre, der er nysgerrig omkring personlig udvikling, lyst til at give dig selv et mentalt og fysisk wakeup call?

Som deltager forventes det af dig, at du
– forpligter dig til at være nysgerrig og engageret.
– tør give noget af dig selv og er åben for at lære nyt.
– har en cykel, som kan køre på grusveje og lidt i terræn.
– er villig til at investere tid og energi på fællesskabet i gruppen.

Hvad kan du forvente af dette forløbet?

At opleve og dele erfaringer med andre giver en ekstra dimension i forhold til indlæring. Som mennesker både inspirerer og lader vi os inspirere af hinanden. Derfor bygger 10-ugers kurset på små dynamiske grupper. Disse bliver sammensat med henblik på at skabe et givende fællesskab – og ideelt set er det et fællesskab, der også kan række videre ud i tiden.

 I løbet af kort tid lykkedes det at skabe et fortroligt rum, hvor vi kunne dele meget private tanker og temaer med hinanden.

Hvordan foregår det?

Forløbet er bygget op over 3 fælles events samt 7 individuelle coaching sessioner, som støtter op om dine personlige udviklingsmål. Det kan være private forhold, karriere, forretningsudvikling eller noget helt fjerde?

Vi bruger cykling som “instrument” under kurset af flere årsager. Dels er der en stærk samlende kraft omkring fællesskabet ved cyklingen, og helt naturligt er vi på cyklen hurtigt mere “nære” og dermed villige til at åbne op og tale mere frit sammen. Og dels oplevede vi – helt fysisk – allerede som børn, da vi lærte at cykle, balance og fremdrift ved egen kraft. Det gav mange af os den første store oplevelse af frihed samtidig med, at det krævede vores fulde nærvær. Denne følelse og evne til nærvær gennem cyklingen udnytter vi aktivt i forløbet.

Vi træner det ydre og indre nærvær i terrænet, og lære at udnytte erfaringerne i andre kontekster.

Under de individuelle coaching sessionerne går vi ind og arbejder med at flytte de ukonstruktive tanker. På cyklen gør vi de nye erfaringer til handling. Ved fysisk bevægelse sker der også bevægelser af vores tanker, og i kombinationen af fysisk aktivitet og mentaltrænerens anviste øvelser, åbnes der for ny bevidsthed mod større tilstedeværelse. Det handler ikke om at løse problemerne, men om at lære at give slip på tankerne. Så løser problemerne oftest sig selv.

Sørens oplevelse

Deltagelsen i ’Livet er nu!’ har været en rigtig positiv oplevelse. Carsten Hejbøls tilgang til at kombinere fysisk og mental træning – og at gøre det ude i det fri – giver mig noget, som jeg ikke har set eller oplevet andre steder, og kombinationen af hhv. gruppeøvelser, 1:1 samtaler med Carsten og individuelle refleksionsopgaver mellem møderne, giver nye perspektiver, konkrete opgaver at arbejde med samt personlig refleksion. Forløbet har skabt værdi for mig på to fronter: Dels i krydsfeltet mellem personlig udvikling og karriereudvikling, og dels ift. ’work/life’ balance.
Søren Schiønning Andersen, afdelingsdirektør i Danmarks Statistik

Det handler ikke om at løse problemerne, men om at slutte fred med tankerne.

Vi cykler mest på skovstier og markveje, da det netop er her, vi bedst kommer i kontakt med både den indre og den ydre natur. Det er her vi lærer at slippe tankemyldret og gennem variation i terrænet øve både den indre og ydre bevidsthed. Og det virker. Det overskud du får fra disse øjeblikke, bruges med højere kvalitet til at håndtere det problematiske, når det følges op med indsigtsgivende samtaler.

Hvad får du med dig fra kurset?

  1. – Livshjulet giver en indledende status over prioriteringen af de vigtigste områder i dit liv.
  2. – Hjælp til mini-meditationer i hverdagen.
  3. – Solo cykling med coach.
  4. – Fælles cykling med coach.
  5. – Individuelle coach sessioner
  6. – Forståelse af, og værktøjer til, at leve mere i nuet.
  7. – En anden forståelse af tid.
  8. – Indsigt i frygten der spærre for friheden – vores historiske identitet.
  9. – Værktøjer til lettere at kunne give slip på fortiden.
  10. – Opfølgning over prioriteringen af de vigtigste områder i dit liv.  

” Cyklingen er et fantastisk udgangspunkt, der virker som en både samlende og forløsende ramme i Livet er nu!-kurset

Niels Christian Thalund, idrætskonsulent / journalist / og tidligere chefredaktør Aktivtræning.

“Jeg har gennem de mange snakke, øvelserne samt en øget bevidsthed om min fokus, fået nye indsigter i mig selv og mine tankemønstre. Ikke mindst de ikke-så-konstruktive, og jeg har undervejs kunne justere og ændre dem til noget bedre. Det har ikke bare jeg selv, men også min familie nydt godt af. Vigtigheden af at tage mig tid til at være til stede og prioritere små energigivende frirum – både privat og i arbejdssituationer – er vigtig læring jeg har taget med mig fra Livet er nu!” af kursist Niels Christian Thalund

Bålkaffe – simpelt og alligevel stort

Hvornår er næste kursus?

Efterårsholdet 2021, (afsluttet)
Forårsholdene 2022

Der afholdes to kursusforløb i foråret 2022, som begge består af 3 fælles events og 7 individuelle coach sessioner.

Kursus 1 – 2022 
Fælles events afholdes på tirsdage; 22 marts, 19 april og 24 maj, (fra uge 12 til uge 22, -2022).
Kursus 2 – 2022
Fælles events afholdes på lørdage; 9 april, 30 april og 4 juni, (fra uge 14 til uge 24, -2022).

* tiderne for de individuelle sessioner aftales individuelt i forløbet.

Hvor foregår det?

Vores samlinger og de personlige sessionerne foregår i området nord for København.

Hvad koster det?

Prisen for 10 uger kursusforløb er 19.500 kr. (ex moms.)
Dækker: Øvelser, coaching, programmer, materialer og forplejning.

Antal deltagere?

8-max, mænd og kvinder.

For mere information, tilmelding eller forespørgsel om privat eller virksomheds forløb;